dilluns, 10 d’abril de 2017

A TERRES VALENCIANES

L’IES J. Segrelles d’Albaida i el Col•legi Pompeu Fabra de El Soler (Rosselló) hem reeditat la darrera setmana de març l’intercanvi cultural i lingüístic que encetàrem el curs passat en el qual participa alumnat de 1r d’ESO, en el cas dels alumnes valencians; i de Cinquena, en el cas dels rossellonesos.

Els alumnes de Secundària de la Bressola han estat acollits per famílies de totes les poblacions de la Vall els fills de les quals estudien 1r d’ESO al Centre: Agullent, Albaida, Atzeneta, Bèlgida, Benissoda, Carrícola i El Palomar. Un total de 82 alumnes i 8 professors hem viscut a la Vall d’Albaida l’experiència de la primera part a terres valencianes i prompte ens retrobarem a l’altra banda dels Pirineus la segona setmana de juny per tal de concloure a terres nord-catalanes la segona part del projecte.

Vam visitar Carrícola, vam contemplar la Vall des de dalt del seu castell, ens vam deixar sorprendre per l’atractiu i l’originalitat de Biodivers i vam ser acollits magníficament a Otos, on a més de realitzar una gimcana a propòsit dels rellotges de sol vam gaudir d’una sessió de pilota valenciana al trinquet del poliesportiu que va entusiasmar els alumnes de El Rosselló i que de segur farà molts adeptes entre els de la Vall.  La sessió va estar conduïda per l’escriptor Joan Olivares, antic professor del Centre i Toni Albert, experimentat pilotaire i pare d’un alumne que participa en l’Intercanvi, així com un grup de joves pilotaires d’Otos. Vam escoltar la remor poderosa del riu Serpis al seu pas per El Racó del Duc, de camí cap a la mar i vam ser testimonis del contrast entre la València de l’esplendorós gòtic valencià i la ciutat nova, dita de les Arts i les Ciències, que tants maldecaps ens ha ocasionat. Però entre mig, ens vam deixar encisar per les paraules d’Eliseu, campaner de la Seu, que ens va transmetre el seu entusiasme pel món de les campanes i ens va descobrir, a la Sala de Campanes de El Micalet, el privilegi de poder escoltar campanes com la Caterina o el Jaume que hui en dia toquen la mateixa música que pogueren escoltar personatges com Ausiàs March o Joanot Martorell.
Dijous a la nit, vam celebrar un sopar baix braç de comiat (o fins d’ací a dos mesos) que va comptar amb l’actuació d’Entropia.

 Lourdes, Aleix, Gregori i Altea, d’una banda; Elena, Pep, Sergi i Maria Josep, de l’altra, valorem molt positivament l’experiència, a través de la qual hem vist créixer els nostres alumnes, els més menuts del Centre, superar diferències, acomodar-se a nova gent, conviure i fer nous amics, copsar l’atractiu del nostre patrimoni ... I encara ens queda la segona part... 

Aprofitem l’avinentesa per reiterar l’agraïment  a les famílies, a les comunitats educatives en general d’ambdós centres, a Escola Valenciana, Campaners de la Seu i a totes les persones i institucions que ens han ajudat a dur endavant aquest engrescador projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!